La banda

Salada Group​ es una banda de Blues&Rock i Soul formada a Barcelona el 2014 pel guitarrista de blues Pep Salada

La formació actual és un quartet format per excel·lents músics amb una llarga trajectòria en altres importants formacions dins i fora del panorama del blues.

Les arrels musicals de Salada Group van molt lligades als grans intèrprets de Blues&Rock i també del Soul, el Rhythm’n’Blues passant pel Rock Sureny amb pinzellades de bon Slide i a tot allò que despren flaire de bon Blues.

Un dels aspectes principals de la banda és la creació i interpretació dels temes propis com a base primordial dels seus concerts.

Salada Group és una banda amb taules, carisma, simpatia i experiència, que amb les seves cançons originals no deixa indiferent al públic dels escenaris per on passen. Gaudeixen amb cada una de les cançons del seu repertori, que va des del Blues més tradicional, fins al Soul, passant pel Blues&Rock i el Rock’n’Roll, alternant les seves pròpies composicions amb algunes versions dels grans clàssics dels seus músics més admirats, contagiant i fent participar al públic.

Pep Salada

Guitarra

És un apassionat de la guitarra blues, autodidacta, va iniciar-se en el món de la música després d´escoltar als grans del blues de Xicago i enamorar-se del blues britànic dels 60. L´impacte de l´album “Beano” de Clapton & Mayall el va marcar i va iniciar la composició de temes propis i a estudiar els grans clàssics del blues de Chicago. A partir de l´any 94 comença les actuacions en viu i des d’aquest moment ja no ha deixat d´engegar projectes musicals. Ha actuat en algunes de les més importants sales de país com Razzmatazz o La Cova del Drac i participat en Festivals de Blues de Cerdanyola o Reus entre d´altres. En tots aquests projectes s´ha encarregat de la composició del temes originals i ha anat evolucionant com instrumentista. 20 anys després crea el seu projecte més personals fins ara: SALADA GROUP. Temes originals, covers, blues i soul, força, passió i malenconia per parts iguals. Aquest és el reflex de qui és Pep Salada.

Manel S. Bolado

Baix i veus

Baixista, guitarrista i compositor auto didàctic. Ha begut de les arrels del blues, soul, R&B i rock i els seus professors han estat els grans mestres d’aquests estils. Als 12 anys va formar la seva primera banda: MADERA, amb els que va tocar anys desprès a sales arreu de Catalunya. Compositor de temes propis tant la musica com lletres, seguint l’estil dels seus referents musicals. La Cova del Drac, Festival de blues de Cerdanyola, Jazz Cava de Terrassa, Bloc Festival, son llocs on ha actuat amb d’altres formacions. Razzmatazz 1 i 2, Voilà de Manresa, M.M.V.Vic, Festa Major de La Garriga, entre altres, són els llocs on ha actuat darrerament formant part de SALADA GROUP, interpretant creacions pròpies de blues, soul, R&B, amb l’energia i passió que el caracteritzen.

Albert Ferrés

Veu, guitarra i harmònica

S’inicia amb la guitarra amb Jordi Farrés, i més tard amb Rajko Milošević “Gera”. També, perfecciona la seva tècnica d’harmònica blues amb “Tota Blues”. Ha participat en diverses bandes de blues&rock des de 1994. Juntament amb en Pep Salada, va ser fundador de la First Take Blues Band i durant els darrers anys forma part de The Generation. Ha compartit cartell amb gent de la talla de The Midnight Rockets, Café Soul, Hook Herrera, Popa Chubby, entre d’altres, tocant en diverses sales de tot el país com La Cova del Drac, La Traviesa, la Bóveda del Albergue i Sala Creedence de Saragossa, Temple Bar d’Andorra, i en certamens com el M.M.V.Vic,  Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, Motorfest de Torelló, Bloc Blues d’Olesa de Montserrat. Fan incondicional del blues elèctric d’Stevie Ray Vaughan, Jeff Healey, Eric Clapton i del rock dels 70’s.

Tom “Tommy” Backetes

Bateria

Company d’en Manel en la causa musical des dels temps de l’adolescència amb el grup MADERA. Al llarg de la seva vida ha conreat diferents estils de música com ara el rock, blues, jazz, pop, tradicional, clàssica, etc… mitjançant diversos instruments segons l’ocasió com per exemple la bateria, violoncel, cant coral, guitarra, etc. Ha fet música en un munt de llocs. Tants, que ni ell mateix se’n recorda d’algunes de les poblacions en les que ha estat actuant. Amb SALADA GROUP en Tom (Tommy pels amics), torna feliçment al terreny del blues després de temps allunyat d’ell.

Menú